Speltbrood

Speltbrood wordt steeds populairder en bekender. Spelt ook wel oergraan genoemd, is een graansoort net als tarwe en rijst. Het onderscheidt zich van andere granen, doordat het kaf niet met de korrel is vergroeid. Bij tarwe en rijst moet het kaf eraf worden geraspt. Bij spelt is de buitenste schil zo hard dat hij eraf gespeld moet worden. Vandaar de naam.

Speltbrood bevat 10 tot 25% meer eiwitten, en het bevat veel complexe B vitaminen en een hoog aantal onverzadigde vetzuren. Bovendien is spelt licht verteerbaar waardoor je een betere bloedsuikerspiegel krijgt en minder snel een hongergevoel.

Spelt wordt biologisch verbouwd, en is dus ideaal voor mensen die slecht op andere broodsoorten reageren. Denk aan mensen met een tarwe-allergie.

Ons assortiment speltbrood; Speltbrood natuur (licht) Speltvitaal (vast), speltbroodjes, spelt desem, speltcroissants, spelt worstenbroodjes, spelt crackers en spelt beschuit.