Koolhydraatarm

Koolhydraten zijn suikers, zetmeel en vezels die voorkomen in onze voeding, deze zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Koolhydraten zitten o.a. in volkoren graanproducten zoals volkorenbrood en -pasta. Naast voedingsmiddelen die gezond zijn voor je volgens de schijf van vijf, zijn er ook producten met koolhydraten die een negatief effect hebben op het lichaam, zoals koek & snoep. Voor het positieve zowel als het negatieve effect van koolhydraatinname op de gezondheid is er overtuigend bewijs. Sommige mensen kiezen daardoor voor een koolhydraatarm dieet, dit kan zijn voor de verbetering van de bloedglucosewaarden, sommige zijn bedoeld om af te vallen en andere zijn voor het idee dat het gezonder is producten met koolhydraten te vermijden.

Iemand die een koolhydraatarm dieet volgt heeft vaak een grotere kans op een tekort aan voedingsstoffen, bijvoorbeeld de voedingsstof jodium die veel voorkomend is in brood. Een ander effect van een koolhydraatarm dieet is het gemis van de positieve effecten van koolhydraten op je gezondheid, zo verlagen volkorenproducten de kans op hartziekten, diabetes type 2 en darmkanker.

Ons advies is daarom ook altijd te eten via de schijf van vijf, zodat je dagelijks voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Toch nog de behoefte om koolhydraten te minderen, kies dan voor onze Gildefit! Dit is een brood dat 100% volkoren is maar dan met 48% minder koolhydraten en alsnog die lekkere smaak die je van ons gewend bent. Op deze manier krijg je toch voldoende voedingstoffen binnen en kun je alsnog afvallen. Naast onze Gildefit zijn er ook koolhydraatarme broodjes deze bevatten 50% minder koolhydraten als een normaal broodje.

Online bestellen bij
De Echte Bakker

Gemakkelijk online uw gewenste producten bestellen? Dat kan via onze webshop. Bestel nu!

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details