35 jaarde Vocht

Ons familiebedrijf Bakkerij Godfried de Vocht, gevestigd in het Brabantse Nuenen, is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in brood & banket. Oorspronkelijk gevestigd in Aalst/Waalre tellen wij nu meer dan 15 locaties in regio Eindhoven. Naast het bevoorraden van onze eigen winkels leveren wij ook aan ziekenhuizen, zorginstellingen, horeca, sportverenigingen en andere (bakkers)winkels.

Dagelijks staan onze bakkers vroeg op om al dat lekkers te bereiden, op deze manier heeft u dagelijks vers brood & gebak. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, ons geheim om deze kwaliteit te waarborgen is dan ook de tijd die we aan het product besteden, goede grondstoffen en de liefde voor het vak. Het meest trots zijn wij op het enthousiasme van de klanten die blij zijn met een bakker die het vak vertegenwoordigd en zo het ambacht voortzet.

“Ons geheim is de tijd die we aan het product besteden, goede grondstoffen en de liefde voor het vak.”

Echte bakkersgilde

Het Echte Bakkersgilde staat voor pure ambacht, kwaliteit en dagelijks vers zodat ieder bezoek een ware belevenis is. Om dit te mogen vertegenwoordigen is een flinke dosis passie voor het vak nodig en moet je voldoen aan strenge eisen. Naast het afleggen van een proeve van bekwaamheid zijn er het hele jaar door keuringen om te bewijzen dat wij het keurmerk waardig zijn. In de winkel(s) letten wij op alle details, goede hygiëne en klantvriendelijkheid staat op nummer één. Naast keuringen zijn er ook vele prijzen die wij als echte bakker Godfried de Vocht hebben gewonnen, waaronder de gouden en zilveren schieter voor de beste winkel. Maar ook vele van onze producten zijn bekroond, bijvoorbeeld onze roomboteramandelstaven, speculaas en ons volkorenbrood, dat in 2021 nog met goud is bekroond.

1978

Jong geleerd, oud gedaan

Op jonge leeftijd ontstond bij Godfried de liefde voor het vak toen hij begon als hulpje in een bakkerij. Nadat Godfried in 1978 afstudeerde aan dé bakkersschool van Nederland, in Wageningen, heeft hij een korte periode in de bakkerijgrondstoffen gewerkt.

1987

Een droom wordt werkelijkheid

Godfrieds droom om uiteindelijk zelfstandig deze ambacht te beoefenen wordt verwezenlijkt op 1 april 1987, toen hij bakkerij Schepers in Aalst/Waalre overnam en doorging onder zijn eigen naam Godfried de Vocht. Een halfjaar na opening behoorde de bakkerij tot het Echte Bakkersgilde. Destijds toen het brood voor twee gulden en een kwartje over de toonbank vloog, runde hij de bakkerij met zijn vrouw Ellis.

1994

Zo vader, zo zoon

Godfrieds zoon Dirk bakte er niets van in zijn jonge jaren, gelukkig had hij een hele goede mentor. Zo leerde Godfried hem vanaf het begin alle kunstjes van het bakkersvak en nam Dirk op vroege leeftijd deze liefde voor lekker vers brood & banket over. 

2003

Dichterbij dan ooit

De geur van versgebakken brood bleek aanstekelijk te zijn, hierdoor werd de winkel te klein. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen voorzien van dagelijks vers brood, verhuisd de winkel in 2003 naar het centrum van Aalst/Waalre. Met een nieuwe uitstraling verwelkomd Godfried de Vocht zijn klanten in de bakkerij van de 21e eeuw.

2011

Tot de sterren en daar voorbij

Dat wij de lekkerste zijn vinden niet alleen onze klanten, maar ook vanuit het bakkersgilde ontvangen wij ontzettend veel prijzen waaronder meerdere sterren voor de geleverde kwaliteit.

2012

Altijd een ‘echte bakker’ in de buurt

Na vijfentwintig jaar één bakkerij in het dorp Aalst/Waalre, is het tijd om meer mensen kennis te laten maken met dagelijks vers brood. Door een 2e locatie in Tongelre ervaren Eindhovenaren alles wat een echte bakker te bieden heeft.

2013

Groots, met een zachte ‘G’

Door het openen van de 3e bakkerswinkel in Nuenen wordt er om een uitbreiding van de bakkerij gevraagd. Met een slimme overname om deze groei aan te kunnen verhuisd onze ambachtelijke bakkerij mee naar Nuenen. Door de verhuizing heeft de bakkerswinkel in Aalst/Waalre meer ruimte over voor schappen om al dat dagelijks vers brood te plaatsen. Tijd voor een nieuw interieur dat deze winkel dezelfde moderne uitstraling geeft als die van Eindhoven & Nuenen. Deze verbouwing levert een Goudenschieter op voor de beste bakkerswinkel van Nederland, met trots nemen Godfried en zijn familie deze in ontvangst.

2019

Een bakkertje om de hoek

Sinds 2015 telt het bedrijf 7 nieuwe bakkerswinkels in regio Eindhoven, hierdoor zit er altijd een echte bakker om de hoek. Door de snelle groei kan ook de bakkerij niet achterblijven, door het uitbreiden van de bakkerij is het bedrijf instaat om nog meer mensen te voorzien van de lekkerste producten.

2021

Een oud ambacht overgegeven van generatie op generatie

Nu bijna 35 jaar na het openen van de eerste bakkerij, zijn er 18 moderne bakkerswinkels. De warme uitstraling is kenmerkend voor iedere echte Godfried de Vocht bakker, toch zijn alle bakkerswinkels even uniek op hun eigen manier. Waar eerst Godfrieds vrouw Ellis de winkel runde en Godfried in de bakkerij stond, telt het bedrijf nu meer dan 140 medewerkers waarvan 40 op de bakkerij zelf. De familiecultuur die Godfried koestert is nog iedere dag aanwezig onder alle betrokkenen binnen het bedrijf, waaronder ook zijn zoon Dirk de Vocht. Nu, jaren later runnen Godfried en Dirk de bakkerij samen als vader en zoon. Ook nu helpen vader en zoon nog altijd dagelijks mee in de bakkerij om zo hun ambacht uit te oefenen.

Onze specialiteiten

Worstenbroodjes

Een worstenbroodje is meer dan slechts gehakt met deeg. Zo zit ons geheim voor de lekkerste Brabantse worstenbroodjes in de juiste hoeveelheid gehakt met een ..

Ingedriënten

Bereidingswijze

Voedingswaarde

Meer info

Gepersonaliseerde taarten

Geen feest zonder taart. Of het nu gaat om een verjaardagsfeest, een bruiloft of een jubileum. Iedereen krijgt een glimlach op zijn/haar gezicht wanneer de ..

Ingedriënten

Bereidingswijze

Voedingswaarde

Meer info

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details