Worstenbroodjes

Een worstenbroodje is meer dan slechts gehakt met deeg. Zo zit ons geheim voor de lekkerste Brabantse worstenbroodjes in de juiste hoeveelheid gehakt met een goede balans van kruiden en deeg. Dat maakt ons worstenbroodje net even anders.

Als je aan Brabant denkt dan denk je aan worstenbroodjes, maar niet alleen in Brabant overal in Nederland worden worstenbroodjes steeds populairder. Wij hier in het zuiden weten als geen ander dat echte Brabantse worstenbroodjes meer zijn dan alleen gehakt met deeg. Een juiste hoeveelheid gehakt met een goede balans in kruiden en deeg, is wat ons worstenbroodje uniek maakt in zijn soort. Onze worstenbroodjes zijn royaal gevuld met 55 gram gehakt, worden lang genoeg met rust gelaten om te rijzen en krijgen alle aandacht en tijd die ze verdienen in de oven om lekker bruin te worden. Naar eigen receptuur worden ze iedere dag op ambachtelijke wijze vers gemaakt, dit alles met de hand en de beste ingrediënten, niet voor niets dus het allerlekkerste worstenbroodje van Nederland!

Worstenbroodjes bestellen

De lekkerste worstenbroodjes bestel je gemakkelijk bij ons. Breng een bezoekje aan een van onze bakkerswinkels en ervaar de geur van dagverse worstenbroodjes die net uit de oven komen. Kies tijdens de lunch een met echte ambacht gebakken worstenbroodje. Liever een klein tussendoortje probeer dan onze smulworstenbroodjes, deze zijn kleiner in formaat maar net zo lekker als de originele. Houd je meer van gekruid eten, ‘spice it up’ met de pittige variant. Voor die echte Brabantse ambacht kun je alleen terecht bij ons als erkende bakker, met onze eigen recepten en de zorg die wij met de hand besteden aan onze producten is de smaak en kwaliteit van onze worstenbroodjes niet te evenaren. Bestel deze lekkernij uit onze bakkerij gemakkelijke online via de webshop of haal deze specialiteit tijdens een bezoek aan onze bakkerswinkel.

Echte Brabantse lekkernij

De Brabantse worstenbroodjes zijn tegenwoordig een begrip in Nederland, maar deze Brabantse lekkernij is ooit ontstaan in een poging tot het langer behouden van vlees. Nederland is een cultuur opgebouwd door boeren, in de provincie Brabant werd vroeger veel met veeteelt gedaan. De Brabantse bodem bestaat namelijk met name uit zandgrond dit maakt het ongeschikt voor akkerbouw. Hier in het zuiden werden veel varkens gehouden, die thuis door de boer werden geslacht. In een tijd zonder diepvries was het moeilijk om al dat vlees te converseren. In pogingen om het vlees langer vers te houden, kwamen ze erachter dat je het kan bakken in brood. Boeren brachten hun varkensgehakt naar de lokale bakker met als resultaat het ‘echte Brabantse worstenbroodje’.  

Vroeger in het begin van de twintigste eeuw was deze lekkernij een traditie als mensen terugkwamen van de kerk met kerstmis. Het worstenbroodje werd vroeger alleen door Brabanders gegeten bij speciale gelegenheden, zoals tijdens carnaval, de kermis, met kerst, Pasen en de jaarwisseling. Nu wordt het ook vaker gegeten tijdens andere gelegenheden zoals een koffietafel, verjaardag of gewoon omdat het zo lekker is. Tegenwoordig zijn worstenbroodjes overal in Nederland verkrijgbaar, zo staat het Brabantse worstenbroodje sinds 2016 op de lijst van de Nederlandse Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. Desondanks dat ze overal verkocht worden, smaakt niet ieder worstenbroodje hetzelfde. Maar wat maakt onze worstenbroodjes dan de lekkerste van Nederland? Dit heeft in tegenstelling tot andere worstenbroodjesfabrikanten, alles te maken met de traditionele wijze van bereiding die wij tot op de dag van vandaag nog altijd toepassen.

Bereid met passie

Veel worstenbroodjes worden tegenwoordig niet meer met de hand gemaakt en dat vinden wij als echte ambachtelijke bakker erg jammer. Juist de aandacht die onze bakkers besteden aan de worstenbroodjes, geeft ze die uniek lekkere smaak. Aandacht is dan ook in ieder product het hoofdingrediënt, naast aandacht heeft het worstenbroodje tijd nodig om te rijzen. Het deeg wordt uiteindelijk helemaal om het vlees gevouwen, zo dat er geen gehakt meer zichtbaar is en gaat de rijskast in. Een origineel Brabants worstenbroodje is dan ook helemaal dicht, dit is belangrijk voor het smaakbehoud, zo trekken alle smaken van het vlees in het broodje en gaan ze niet verloren in de oven. Met de juiste tijd & tempraturen gaat deze lekkernij in de oven, hierdoor wordt deze aan de buitenkant knapperig met aan de binnenkant verrukkelijk van smaak en dat proef je!

Voedingswaarde

Mini worstenbroodjes Godfried de Vocht
WaardenPer
100 gram
Energie (KJ)1022.55 KJ
Energie (Kcal)244.23 Kcal
Eiwit13.51 g
Koolhydraten25.57 g
Waarvan suiker4.31 g
Vetten9.51 g
Waarvan verzadigd4.16 g
Voedingsvezels0.71 g
Zout1.36 g

Onze klassieke worstenbroodjes bevatten bovenstaande voedingswaarde. Bekijk onze webshop voor de voedingswaarde van andere varianten van onze worstenbroodjes.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details