Farmers hand in the wheat field

MVO

Wij als familiebedrijf dragen zorg voor een betere toekomst, wij nemen deze taak dan ook heel serieus. Zorg voor mens, milieu en maatschappij is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. Als u voor ons kiest dan kiest u voor alles waar wij voor staan.

Mens

De kwaliteit van de tarwe bepaald de smaak van uw brood, daardoor is het belangrijk voor ons dat wij de beste grondsoorten kiezen voor uw producten zo is ons tarwe afkomstig uit Duitsland, niet alleen dicht bij huis dus, maar ook goede arbeidsomstandigheden voor de boeren daar.

De familiecultuur die wij ademen ziet u terug in alle sectoren van ons bedrijf. Plezier in het werk en een gezonde balans tussen werk en privé worden bij ons beschouwd als belangrijke factoren. Zo worden werktijden en -dagen (daar waar mogelijk) zoveel mogelijk afgestemd op de wensen van onze medewerkers.

Bij ons is iedereen welkom, leeftijd of achtergrond speelt bij ons geen rol, bij ons gaat het om wat je naar de tafel brengt. Sommige van onze medewerkers zijn jong begonnen en werken na 30 jaar nog altijd met veel plezier binnen ons bedrijf, en daar zijn wij trots op!

Milieu

Goede grondsoorten maken het verschil in de kwaliteit van onze producten, de eieren & melk gebruikt in onze producten is afkomstig van dieren die opgroeien in de natuur en dus vrij rond kunnen lopen. Wij proberen onze grondstoffen zoveel mogelijk bij Nederlandse bedrijven af te nemen en letten erop dat ons vers fruit zoveel mogelijk uit Nederland komt. Dit is niet alleen goed voor de Nederlandse economie, maar ook milieuvriendelijker omdat deze grondstoffen geen kilometers hoeven af te leggen.

Onze broden worden iedere dag vers geleverd in herbruikbare kratten, zo komt hier geen dozen of plastic aan te pas. Bij het verpakken van onze producten gebruiken wij plasticfolie, dit is nodig om de smaak & versheid van onze producten te waarborgen. Deze recyclebare folie is extra dun om zo het plastic afval te verminderen. Na gebruik adviseren wij u het te recycle via het PMD-afvalsysteem. Wij werken uitsluitend met papier & karton voorzien van het FSC-keurmerk, dit betekend dat de vezels die verwerkt worden in het papier & karton 100% afkomstig zijn van hergebruikt papier of hout.

Al het brood dat aan het einde van de dag nog over is, gooien wij niet zomaar weg. Dit wordt verdeeld over ‘Magic Boxen’ van Too Good To Go, die u voor een klein prijsje kunt ophalen in onze winkels (voor meer informatie zie de website van Too Good To Go https://toogoodtogo.nl/nl/) Is het brood alsnog niet opgehaald dan wordt het gedoneerd aan de voedselbank & diervoedselindustrie.

Wij hebben bewegingssensorlampen met LED-verlichting in alle ruimtes waar dit toelaatbaar is, zodat de lampen automatisch uitgaan als er niemand aanwezig is.

Vanaf 2021 zijn wij gestart met elektrische bezorgwagens, om zo bij te dragen aan een fossielvrij leven.

In 2022 worden deze plannen alleen maar versterkt door de bakkerij voortaan voor een deel te laten lopen op zonne-energie. Door het plaatsen van zonnepanelen zijn wij voortaan 50% voorziend van groene energie en verlagen daarmee onze CO2-footprint.

Voorafgaand aan het printen denken wij als organisatie altijd eerst aan het milieu. Zo kunt u als klant ervoor kiezen de kassabon niet uit te printen, wel zo milieubewust. Maar ook op kantoor wordt steeds meer digitaal gedaan, waardoor het papierwerk komt te vervallen.

Sinds 2023 worden onze broodzakken gesloten met papieren sluitclips, deze clips zijn biologisch afbreekbaar in tegenstelling tot de plastic variant.

Maatschappij

Onderwijs, sport & vrije tijdsbesteding vinden wij belangrijk. Wanneer het gaat om sponsoring van verenigingen in de regio, zijn wij sterke vertegenwoordigers van sportclubs, scholen en andere activiteitenprogramma’s.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details