Desembrood

Desembrood wordt gekenmerkt aan zijn robuust uiterlijk en volle smaak, verschillend aan gewoon brood is dat er een ander rijsmiddel wordt gebruikt dan gist, namelijk desem.

Desem is een rijsmiddel van meel en water met een snufje zout dat onze bakkers een paar dagen laten rusten zodat het deeg fermenteert. Tijd en aandacht is dan ook een van onze belangrijkste ingrediënten in ieder brood, door het deeg te laten rusten en rijzen, steeds nieuw meel en water toe te voegen en te spelen met temperatuur komen wij tot de ideale desembrij voor ons eigen ‘signature desembrood’. Eeuwen geleden bij het ontstaan van het allereerste brood werden deze technieken al gebruikt, die tot op heden nog altijd door onze bakkers met veel precisie en aandacht worden uitgevoerd. Desembrood heeft zijn populariteit te danken aan het feit dat het zo lang mals blijft en rijk van smaak is. Het brood is rijk aan calcium en ijzer, hierdoor zijn er geen conserveringsmiddelen nodig en is het brood volledig koemelk en suikervrij. Wat ons desembrood zo bijzonder maakt is dat het 100% met de hand wordt gemaakt en vrij is van toevoegingen.

Geschiedenis van desembrood

Desembrood is zo oud als de mensheid bakt. De ontdekkers zijn de Egyptenaren in de 17e eeuw voor Christus. Het maken van desembrood is een natuurlijk proces. Zo veroorzaken de aanwezige schimmels in de lucht het gistingsproces. Daarnaast ontdekte de Egyptenaren dat een tarwebrij, na lang staan verzuurt. In plaats van het weg te gooien bakte ze deze verzuurde brij. En wat bleek? Na het bakken was de brij veel luchtiger en smaakvoller dan de andere gebakken broden in die tijd.  

Wat maakt desembrood bijzonder?

We zien dat veel mensen door een gist, lactose of koemelkallergie denken dat ze brood moeten mislopen. Dat is het bijzondere aan desembrood. Het is uitermate geschikt voor mensen die een gistallergie hebben of geen melkderivaten mogen. Desembrood is vrij van kippen- en koemelkeiwit, lactose, kleurstoffen en gist. En dat zonder in te leveren op smaak en kwaliteit. Desembrood is bovenal niet zuur maar fris van smaak en blijft voor een langere tijd mals. En is u al opgevallen dat desembrood een heerlijk krokante korst heeft? Het robuuste uiterlijk en de stevige bite maken het bood. 

Soorten desembrood 

Het desembrood ontstaat vanuit een moederdeeg. Dit is een papje van meel/bloem met wat water en melkzuurbacteriën. Het moederdeeg vormt de basis van het desembrood. Vervolgens zijn wij vrij om er verschillende technieken op toe te passen en granen en zaden toe te voegen voor meer combinaties.

Grootbrood

Desembrood kunt u bij ons in verschillende varianten verkrijgen. In ons assortiment kunt u kiezen uit desem multigranen, blanc, mais en spelt. Zeker als u een liefhebber bent van desembrood, zijn de andere varianten zeker het proberen waard.

Stokbrood

Naast onze overheerlijke broden bent u ook bij ons aan het juiste adres voor desem stokbroden. Probeer eens ons desem meergranen stokbrood of de desem stok blanc.    

Desembrood kopen

Bent u al overtuigd van dit bijzonder lekker brood? Bij Bakkerij de Vocht kunt u terecht voor al uw favoriete ambachtelijke broden. Met de grootste zorg en kwalitatieve ingrediënten maken we het deeg, laten we het rusten om het vervolgens net lang genoeg in onze ovens te bakken tot het zijn heerlijke krokante korst krijgt. Zo wordt ieder ontbijtje of lunch een echt feestje. Bezoek een van onze winkels voor uw ovenvers desembrood. Ook kunt u eenvoudig uw desembrood online bestellen. Wij bezorgen deze met liefde.

Voedingswaarde

WaardenPer
100 gram
Energie (KJ)1045.92 KJ
Energie (Kcal)249.81 Kcal
Eiwit11.63 g
Koolhydraten41.47 g
Waarvan suiker3.06 g
Vetten3.14 g
Waarvan verzadigd0.54 g
Voedingsvezels3.63 g
Zout0.99 g

Ons desembrood multigranen bevat bovenstaande voedingswaarde. Bekijk onze webshop voor de voedingswaarde van andere varianten van ons desembrood.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details