Nougatine ijstaart

Onze kers op de taart is toch wel onze nougatine ijstaart, dit gebak opgebouwd uit heerlijke hazelnoten schuimlagen met romige vulling en hazelnootjes is een echte klassieker. Deze ijstaart is niet zomaar een koud kunstje, ons unieke familierecept dateert naar 35 jaar geleden en is tot op heden alleen in onze bakkerswinkels te koop. Met deze taart heb je altijd iets lekkers in huis voor bij de koffie of als nagerecht.

Nougatine, noga of nougat?

Het klinkt allemaal hetzelfde, maar is het ook allemaal hetzelfde? We kunnen je vertellen dat dit niet het geval is. Noga en nougat daarentegen zijn wel hetzelfde. Noga is de Nederlandse benaming voor het Franse nougat. Dit is dat taaie, witte snoepje wat je regelmatig krijgt naast je kopje koffie of thee. Nougatine is een harde variant van nougat. De bereidingswijze verschilt met die van nougat. Nougatine wordt gemaakt van gekarameliseerde suiker en gebrande hazelnoten. Aan nougat wordt aanvullend honing, glucosestroop en opgeklopt eiwit toegevoegd. Als bakker voegen wij natuurlijk andere ingrediƫnten toe om tot een unieke smaak te komen.

Bestel jouw overheerlijke ijstaart

Het maakt niet uit welke dag je een van onze bakkerswinkels binnenloopt, deze klassieker is er altijd. Onze bakkers gaan dagelijks aan de slag met ons strikt geheim familierecept en de beste ingrediƫnten. Zodat jij hier op elke feestelijke aangelegenheid van kunt genieten.

Ook in ons assortiment treft u de Schoonderwoerd ijstaart, naar het traditionele (tegenwoordig minder geheime) recept van 70 jaar geleden. Het recept vindt zijn oorsprong rond 1950 bij de gebroeders John & Con Schoonderwoerd. Deze hebben het recept na jaren zelf bereiding, doorgegeven aan o.a. Bakkerij Schellens. Toen wij Bakkerij Schellens en een deel van het personeelsbestand hebben overgenomen, kregen wij het recept van de personen die sinds jaar en dag deze ijstaarten hebben gemaakt. Zodoende dat wij dit authentieke recept naast onze eigen nougatine ijstaarten hebben opgenomen in ons assortiment.

Zo kun je lang genieten van je nougatine ijstaart

Je wilt optimaal en zo lang mogelijk genieten van je nougatine ijstaart. We geven je een bewaaradvies zodat je zelfs weken nog kunt genieten.

Nougatine ijstaart bewaaradvies

Bewaar je nougatine ijstaart in de vriezer op -18 graden. In de vriezer blijft de taart ca. 90 dagen houdbaar. Al gaan we er niet van uit dat deze zo lang in de vriezer blijft liggen.

Onze nougatine ijstaarten zijn dagverse producten. Eenmaal uit de vriezer is het de bedoeling dat deze zo snel mogelijk geserveerd worden. Wil je het wat zachter laten worden en nog niet direct opeten? Zet je stuk nougatine ijstaart dan in de koelkast of op een koele plek. 

Voedingswaarde

WaardenPer
100 gram
Energie (KJ)1514.26 KJ
Energie (Kcal)361.67 Kcal
Eiwit1.82 g
Koolhydraten52.37 g
Waarvan suiker32.25 g
Vetten16.19 g
Waarvan verzadigd11.39 g
Voedingsvezels0.44 g
Zout0.05 g

Onze klassieke nougatine ijstaart bevat bovenstaande voedingswaarde. Bekijk onze webshop voor de voedingswaarde van andere varianten van onze ijstaart.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details