Spelt

Spelt is net zoals tarwe een graansoort. Tussen tarwe en spelt net zoals bij alle andere graansoorten zijn er maar minimale verschillen in voedingstoffen. Soms is het vezel- of eiwitgehalte afwijkend tussen de verschillende graansoorten, maar ook binnen een graansoort kunnen verschillen optreden. De oorzaak hiervan zijn de omstandigheden waarin het graan groeit, zo hebben het weer, de tempratuur en de grond veel invloed op de voedingstoffen. Of speltproducten veel gezonder zijn dan andere graansoorten zoals tarwe is niet aantoonbaar bewezen. Toch worden speltproducten steeds populairder, omdat dit graan vele voordelen kent. Zo zijn de gluten uit spelt een andere samenstelling en daardoor beter verteerbaar dan de gluten uit tarwe, superhandig voor mensen met een gevoeligheid voor gluten. Voor mensen met insulineresistentie en diabetes kan spelt ook heel fijn zijn doordat het zorgt voor een gelijkmatige bloedsuikerspiegel. In spelt zitten veel gezonde voedingstoffen zoals vitaminen & mineralen, deze stoffen blijven behouden tijdens het maalproces.

Alle gezondheidsvoordelen van spelt op een rijtje

Bij ons in het assortiment hebben wij brood, zowel regulier als desem in de speltvariant. En eierkoeken in de smaak spelt-karamel.

Online bestellen bij
De Echte Bakker

Gemakkelijk online uw gewenste producten bestellen? Dat kan via onze webshop. Bestel nu!

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details